Sunday, October 12, 2008

Hoved personen selv :-)

Tirsdag 7 juli satte jeg nesen nok en gang mot Sløinge, denne gangen for å hente det nye håpet! Søster Lise var med meg slik at en av oss kunne ha Aya på fanget. Ikke lett å kjøre 4 1/2 time alene med en valp på 10 uker. Hjemme hos Venke var det ikke fult så livlig som sist, nå var det igjen bare Aya og to brødre. Men jeg kan skrive under på at hun var livlig nok, så det skulle vel bli deilig å bli kvitt henne! Vi skrev kontrakter og ble enige om div. ting før vi satte oss i bilen for å kjøre hjem. Turen hjem gikk veldig bra, Aya sov meste av turen så det ble bare en tisse stopp.

Hjemme i Fredrikstad ventet et helt nytt hus og hage på henne, som hun skulle dele med to andre hunder. Xzita og Oliver var med på turen, men de hadde ikke hilst på hverandre. Det ble et litt skummelt møte, Aya visste ikke helt om hun likte de to. Mens dem igrunn bare syns hun var kul! Det ble så hun satt på mitt fang og bare betraktet dem på avstand. Så måtte vi ta kvelden og legge oss. Aya syns nok det var litt brutalt å bli stengt i bur, men det ble ok siden jeg lå på madrass ved siden av buret. Hun sov hele natten!

Dagen etter gikk med til å bli kjent i huset, hagen og med de andre hundene. Dette gikk seg fort til. Hun gled fort inn og nederst på rangstigen.

Allerede den første uka var hun med på utstillingstrening i Rygge. Oliver trente og hun bare var med. Aya syns det var mye rart å se der, fikk standhals på en liten hund med masse pels og ble litt redd da en stor grand danois ville hilse... Da vi kom hjem sovnet hun godt!

Uka etter dro vi til Koppang. Der skulle vi ut i skogen og prøve oss på spor. Jeg har begynt tidlig med spor på to hunder tidligere og lykkes med det. Det er mange meninger om når en skal begynne og hvordan. Tross alle disse, ble det så vi debuterte på spor denne helga. Til å begynne med skjønte hun ikke helt hva dette var, men jeg lykkes med å gi belønning på rett tid så det tok ikke lang tid før hun forsto. Det var morro å se henne, tross alderen var hun veldig konsentrert og søkte med dyp nese. Det ble noen spor denne helgen og Aya begynte for fult å bruke nesen sin. Så nå "gikk hun spor" på tur, i hagen, på stua... Hun hadde jo lært at det var noe morro i slutten!

Ellers var det også mye annet morro i skogen, ble noen runder med kvister, mose ol. Alt skulle smakes på.





No comments: