Saturday, October 25, 2008

Utstilling i Leto- hallen 25.- 26. okt.




Oi, nå er det lenge siden sist. En hel uke er gått siden utstillingen og jeg har ikke rukket å skrive annet enn kritikken. Den siste uken har gått med til bare jobb og turer, ikke noe trening. Det har vi vel funnet ut at ikke går ann! Helga nå er satt av til bare hund og trening!

Utstillingen forrige helg var jeg litt spent på. Aya er ikke akkurat trent til å gå i ringen, men tenkte det ikke kunne gå helt galt. Og det gikk faktisk ikke så værst, selv om jeg ikke er imponert over oss... Vi har mye å gå på før det blir perfekt på utstilling, men dette er noe vi gjør for morro skyld og kommer ikke til å legge all verdens jobb i. Vi skal bruke tia vår i skogen og på lydighetsbanen!

Aya syns det var mye rart å se inne i hallen og hun skulle helst hilst på alle, både hunder og folk. Eller ikke riktig alle, de store hundene syns hun er litt skumle! Så dem var hun litt forsiktig med å hilse på.
Valpene skulle stilles i kjelleren og der var det teppegulv. Greit så man ikke får noen ubehagelige opplevelser med gulvet den første gangen inne i hall. Jeg hadde med bur som både Aya og Oliver kunne ligge i sammen. Jeg liker å kunne legge de "fra" meg litt, syns det er stressende å ha de rundt ørene hele tiden. Oliver skulle jo stilles søndag og da var det greit med litt oppvarming for han på lørdag.

Anne- Gry og Udda var også med, så det ble oss to med hollender valper. Vi var andre rase ut, altså ikke lang ventetid heller. Og som det ofte er med utstilling, det er over før en føler det har begynt... Vi har jo tisper begge to så vi skulle inn sammen. Udda først, hun tar en runde i ringen mens dommeren ser. (kan ikke si hun viser seg elegant, men greit nok til bruksvalp å være...) Hun vil helst hilse på dommeren og ikke bare bli tatt på, men han får kjenne og se tenner ganske greit. Så er det vår tur... Phu... Kan ikke akkurat tro det så pent ut der vi løp rundt og liksom skulle være elegante, men dommeren mente han fikk sett det han skulle. Aya hadde slett ikke tenkt å stå rolig for dommeren, hun ville helst opp i fanget hans for både å kose og bølle litt. Tilslutt sto hun såpass rolig på sine fire labber at han fikk kjenne og se på tenner.
Vi tar en runde til alle fire og dommeren velger ut Udda til 1. plass. Han sier grunnen er at Udda er mer utviklet enn Aya og derfor velger slik i dag. Vi får en rød sløyfe og er vel fornøyd med den og kritikken. Hun kommer jo ikke fra utstillingslinjer eller. Men vi kommer nok til å stille mer, og da skal vi ha trent litt først.

Aya tar livet med ro inne i hallen, ingen store reaksjoner på noe. Legger henne i bur og der sovner hun. Slapper godt av selv om det er masse som skjer rundt henne, det ser jeg på som positivt!
Resten av dagen går med til å vente på Udda som skal i gruppe finale. Vi slår ihjel tiden med å handle, snakke med kjent folk og miljøtrene litt.
Udda går ikke videre i gruppefinalen så da reiser vi hjem.

Søndagen var det Oliver sin tur. Sheltien startet kl 0900 og hannene er først, så vi trenger ikke vente lenge i dag eller. Går ikke veldig bra med oss i dag. Oliver har røytet en del så pelsen er dårlig, men jeg ville ta det som trening for et trenger vi! Dommeren hadde ikke mye positivt å si til oss i dag, men da kan det bare bli bedre neste gang tenker jeg!!! Han får en blå. Det jeg syns er positivt er at han viser seg mye bedre en sist. Han begynner faktisk å se veldig elegant ut i ringen og det ser mer ut som han liker det. Konklusjonen min er at: denne treningen kan vi dra nytte av neste gang og da har han nok også mere pels. Tvi tvi... :-)

Letohallen 25/10-08. Dommer John- Sigve Berg.

Snart 6 mnd tispe av utm. type, bra hode, ønsker lenger neseparti, noe store ører, korr. bitt, utm. hals, aning steil fram., bra vinkel bak, noe rund over krysset, bra overlinje, utm. pels og farge, bra benst., bærer halen korr., bev. seg korr for rasen, vrir noe albuene ut under bev., triv. temp.

1 comment:

Havrevingens Ambra ~ * Udda * said...

Takk for fin helg!
Du er vel ikke fullt så imponert over oss etter denne helgen tenker jeg :-)
Har lagt ut bilder av Oliver på picasa.
Hilsen vakre og trollete søster Udda :-)